kastanjes
by LevensFoto

Herfst

Herfst - kastanjesNu de herfst met een echte storm door het land raasde, (de zwaarste storm sinds 1990) vind ik het tijd worden om echte herfst te laten zien. Want de natuur is wel degelijk in herfst modus gegaan. Maar het was de afgelopen weken zo lekker weer dat je het bijna niet kon geloven..

Kastanjes zoeken

Herfst - kastanjesIn de herfst vallen de blaadjes van de bomen en wat is het leuk om met de kinderen kastanjes te zoeken? Op een mooie zonnige herfstdag gingen we erop uit. Niet eens zo gek ver uit de buurt stonden een aantal kastanjebomen bij elkaar. Natuurlijk kun je ook lekker het bos in gaan, (kijk maar eens op de site van OERR, daar staan heel veel leuke tips voor buitenkinderen) maar wij kozen een strategische plek: waar niet zo veel kinderen zouden zoeken volgens ons. En dat was waar! Er lagen heel veel kastanjes! Handen vol verzamelden ze blaadjes en vooral de kastanjes. Luid zingend: “Herfst, herfst, wat heb je te koop. Duizend kilo blaadjes op een hoop.” Het gekke is dat je in het begin geen enkele kastanje ziet liggen, maar als je ze eenmaal in de smiezen hebt, dan zie je ze onder elk blaadje liggen! Dan gaat het snel hoor… Met handen vol werden de kastanjes gezocht en in de shirts verzameld. Een hele fietstas vol was het uiteindelijke resultaat.

blaadjes stampen

Herfst - kastanjesHerfst - kastanjesMaar ook lekker door de bladeren stampen was zo leuk! Als het nu een tijd droog is, dan kun je natuurlijk in een hoge berg met bladeren een duik nemen. De grond was nu een beetje te nat.

En ik? Ik maakte er natuurlijk foto’s van. Ik ben gek op de mooie glans die kastanjes hebben, daarvoor ben je nooit te oud.  De kleur van de kastanje bladeren op de vloer. Ik vond het net zo betoverend als de kinderen..

 

 

Herfst - kastanjes

Herfst - kastanjes

kastanjes

Herfst - kastanjes

 

 

 Related Post

Leave A Comment