fbpx

LevensFoto

Ik maak de foto's wel!

Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie

LevensFoto UItvaart fotografie mist
Ik fotografeer al jaren bij uitvaarten. Als LevensFotografe ben ik natuurlijk bezig met de cirkel of life. Het begin, maar dus ook het einde. Hoewel fotograferen tijdens een crematie of begrafenis tegenwoordig steeds normaler wordt, is UitvaartFotografie niet iets waar mensen graag over willen praten. Toch vertel ik samen met mijn collega’s  Mirelle, Jantine en Ciska uit de uitvaart wereld vaak over deze fase van het leven als LevensSpiraal of apart van elkaar.

Bijzondere uitvaarten

Regelmatig maak ik dan ook tijdens bijzondere uitvaarten foto’s. Een kindje dat te vroeg geboren was… Haar ouders hebben haar met zoveel liefde omringt. Dat wilde ik heel graag vastleggen. Haar oudere zusje heeft hele mooie tekeningen op de kist gemaakt. Ik heb de dagen voor de begrafenis foto’s gemaakt van het samenzijn en het afscheid dat ze namen, mooie foto’s van hun dochtertje. Maar ook de uitvaart zelf.
Een opa die nog hele jonge kleinkinderen had, tienerkinderen die hun moeder verloren…

Plotseling

LevensFoto UItvaart fotografie mist
De vader van een vriendinnetje van mijn oudste was plotseling overleden. Zomaar uit het niets.
Ik werd gevraagd door haar moeder om foto’s te maken van de uitvaart. Om alles nog te blijven herinneren.
Voor als de roes weg was, de mist opgetrokken en de verbijstering zou blijven. Extra moeilijk natuurlijk omdat we elkaar al zeker 11 jaar kennen, als ouders van…

Circle of Life

Met liefde heb ik gisteren de uitvaart gefotografeerd. Het was moeilijk, mooi en zo verdrietig.
De dagen ervoor dat ik besloot de uitvaart te fotograferen, kwam bij mij ineens ook binnen. Ik sprak mezelf streng toe:
“Zet het nu maar eens op je site. Laat het de wereld maar weten dat het ook bij het leven hoort. Het sterven hoort bij de Circle of Life. Je maakt deze foto’s omdat het zo belangrijk is. Niet omdat het zo mooi is, het leukste wat je ooit hebt meegemaakt. Dit is waarom je het doet. Laat dit moment dan ook maar een moment van sterkte zijn.”

Dank

Dus dank lieve Erik, dat je over deze streep hebt getrokken. Het staat online: UitvaartFotografie
LevensFoto UItvaart fotografie mist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *