fbpx

LevensFoto

Ik maak de foto's wel!

Tips van LevensFoto Locatie Locatie Locatie

Locatie, locatie, locatie

LOCATIE LOCATIE LOCATIE! FOTOLOCATIE

De fotolocatie kiezen is niet zomaar iets wat je doet. Nee, daar denk je over na. Wat vind je mooi, wat vind je niet mooi. Het moet een locatie zijn waar je iets mee hebt. Die eruit springt voor jullie. Die iets betekent voor jullie. Waar hebben jullie lekaar voor het eerst ontmoet? Waar gaan jullie vaak even samen naar toe? dat kan een parkje zijn waar jullie altijd een wandeling maken om uit te waaien, een bankje waar julllie voor het eerst gezoend hebben. Het is soms heel eenvoudig, maar voor jullie een plek vol betekenis.

Dicht bij je zelf

Een veel gestelde vraag is: “Wat hoor je te doen?”
Dat is nu juist het mooie: je mag doen en laten wat je wil. Jullie huwelijksdag is jullie feestje en daar mag je gewoon van genieten! Dat doe je door zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven en dat te doen waar je je prettig bij voelt. De foto’s die je op je huwelijksdag maakt, zijn een afspiegeling van jullie liefde voor elkaar en jullie smaak. Daarom is het belangrijk dat je een locatie kiest dat bij jullie past.

Dezelfde smaak

Het kan zijn dat jullie als stel dezelfde smaak hebben, maar sta niet raar te kijken als hij ineens zegt dat hij het wel stoer vindt om foto’s te maken in een strak industrieel gebouw, of dat zij alleen maar romantiek wil op de foto’s. Of jullie hebben gewoon een voorkeur voor beiden.
Wees niet bang dit uit te spreken! Als fotograaf heb je juist heel veel aan deze informatie. Je kan een mooie locatie uitkiezen die voor beide prachtig is en waar ieder zich fijn bij voelt. Of je gaat gewoon op zoek naar 2 verschillende locaties. Dit kan in je reportage een heel mooi effect geven.

Plan B

Een puntje van aandacht behoeft het weer. Hoewel elk bruidspaar een mooie zonnige dag wenst, is dat in Nederland nu eenmaal niet standaard het geval. Daarom moet je altijd een plan B hebben.
Een plan B betekent een locatie waar je lekker droog kan staan en waar je mooie jurk niet vies kan worden door de regen en plassen. Ook dit moet een plek zijn die bij je past, die mooi vindt. Als je deze eenmaal hebt gevonden, is het vaak zo mooi, dat het vaker voor komt dat deze binnen locatie OOK bij plan A gaat horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *