fbpx

LevensFoto

Ik maak de foto's wel!

Hoe zoek je een Fotograaf voor je huwelijksfoto's? Lees mijn tips

Tips om een fotograaf te zoeken voor je huwelijksfoto’s

levensfoto-huwelijk-daisy-en-wim-Zwaanlevensfoto-huwelijk-daisy-en-wim-ZwaanEen fotografe kiezen, voor je huwelijksfoto’s dat is best moeilijk. Want waar moet je op letten? Wat is belangrijk om te vragen tijdens een gesprek met een fotograaf?

Maakt de fotograaf foto’s die jullie mooi vinden?

Dat is natuurlijk waar het om gaat. Het plaatje dat je uiteindelijk in je handen houdt. Het gaat om stijl sfeer in de foto’s. Hou je van documentaire achtige stijl, of juist van een fashion achtige reportage.

Welke ervaring heeft de fotograaf?

Je kunt bijvoorbeeld op de site kijken of je meerdere bruidsparen op de website ziet. Of tijdens het gesprek natuurlijk vragen. Ervaring is belangrijk om te kunnen vertrouwen dat de fotografe op je huwelijk alle belangrijke momenten fotografeert en niet een persoon of moment overslaat.
Je moet je fotografe erop kunnen vertrouwen, dat je mooiste kant op de foto komt te staan.

Lees de referenties

Bij de referenties kun je een aardig beeld krijgen van hoe men over de fotograaf en de werkwijze denkt.

Dan heb ik het over de KLIK, de KLIK en nog ‘ns de KLIK.

Maak persoonlijk kennis en bekijk of jullie samen bij deze fotograaf een goed gevoel hebben. Een fotograaf moet jou en jullie samen op je gemak stellen. Je wil natuurlijk foto’s warabij je gelukkig en ontspannen op de foto kan staan.
Bedenk dat de fotograaf vaak foto’s van het aankleden maakt. Voel je je fijn bij deze persoon?
LevensFoto huwelijk fotograaf make-up

Back up

Heeft de fotograaf meerdere camera’s? Heeft de fotografe meerdere lenzen? Wat doet de fotograaf bij ziekte?
Dat zijn belangrijke vragen en die mag je best stellen. Ik heb bijvooreeld altijd 2 cameras bij me. Met 3 lenzen zit ik altijd save en de battarijen, daar sleep ik me een ongeluk aan. Ik zorg de dag van tevoren dat ik alles gecheckt heb en mijn lenzen, geheugenkaartjes, camera’s en flister ready to go zijn.

Budget

Bedenk van tevoren wat jullie budget is. Tegenwoordig bieden ook heel veel amateurs hun diensten aan, voor weinig geld. Maar daar zit wel een risico in. Want hoe zit het met bovenstaande punten? Ervaring, backup en stijl?

Spreek je wensen uit

LevensFoto huwelijk 24Bespreek de ideeën hoe en waar jullie op de foto willen. Zo kun je ook kijken of de creativiteit overeen komt met jullie wensen.
Heb je wensen over de mensen waarmee je op de foto wil. Bespreek dit dan. Je zal niet de eerste bruid zijn, die met voorbeeld foto’s komt. Zo kun je van tevoren bespreken of dit mogelijk is en hoe de mogelijkheid zou kunnen creëren.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *