fbpx

LevensFoto

Ik maak de foto's wel!

Geef jij Kanker een gezicht?

, ,

Kanker

Kanker heeft vele gezichten, en kent geen discriminatie. Ik ben inmiddels vele lieve mensen deze ziekte verloren. Dat gaf mij op het idee dat ik iets wilde doen. Ik wil iets doen om deze rot ziekte te bestrijden. Je ben helaas geen dokter en kan ik niemand beter maken. Ik kan alleen foto’s maken. Daarom maakte portretten van alle mensen die kanker hebben gehad. Of mensen die nog bezig zijn om beter te worden.

Ogen

Om te laten zien dat deze ziekte met je doet weer vooral aandacht leggen op de ogen. De ogen zijn namelijk de spiegels van de ziel. In deze portretten zal je zien wat de ziekte voor iedereen persoonlijk betekent. De een raakt er emotioneel door, de ander is trots dat de ziekte is overwonnen.
Soms zou je een litteken kunnen zien, Van een operatie die te maken heeft gehad met deze ziekte. Sommige mensen hebben een sierraad om, omdat deze een speciale betekenis voor hen heeft maar voor de rest zullen de schouders en de hals zonder opsmuk zijn.

Inzamelen

Het idee is om geld in te zamelen. Van alle portretten wil ik een boekje te maken en deze uit te geven, het geld dat ik hier mee verdien gaat dan naar het KWF. Zij doen immers al jaren goed werk om medicijnen te vinden tegen kanker.
Maar mijn droom is een tentoonstelling langs de weg als mensen de samenloop voor hoop lopen. Om mensen een hart onder de riem te steken, een pluim te geven dat ze er nog zijn. Voor de mensen die er niet meer zijn, te eren en te herdenken.
Bij deze portretten zitten helaas ook mensen die zijn overleden. Het was een eer om hun voor mijn lens te hebben gehad. Tijdens het fotografreen komen er een hoop emoties vrij en blijkt het dat een fot als deze heel bijzonder is. Voor mij als fotograaf, maar ook voor degene die op de foto gezet wordt.

Gezichten

Als ik een erehaag wil maken, heb ik heel veel gezichten nodig en natuurlijk ook vele verhalen over waar je staat en wat de ziekte voor je betekent. Ik zoek dan ook mensen die willen meewerken aan die project.
Ik zoek mensen die kanker hebben gehad, survivers. Maar ik zoek ook mensen die misschien nu nog kanker hebben en nog bezig zijn om beter te worden. Ook wil ik familie leden die ook eigenlijk door deze ziekte worden geraakt fotograferen. Want samen zullen we deze ziekte verslaan!

Meewerken

Wil jij meewerken aan dit bijzondere project? ga dan naar deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *