fbpx
LevensFoto Geef kanker een gezicht

Geef kanker een gezicht

Kanker heeft vele gezichten, en kent geen discriminatie. Ik ben inmiddels vele lieve mensen aan deze ziekte verloren. Daarom kwam ik op het idee dat ik iets wilde doen. Ik wil iets doen om deze rot ziekte te bestrijden. Ik ben helaas geen dokter en ik kan niemand beter maken. Wat ik wel kan, is foto’s maken. Daarom maakte ik portretten van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Het werd het bijzondere project Geef kanker een gezicht.

Ogen

Om te laten zien dat deze ziekte veel met je doet, heb ik de aandacht vooral gelegd op de ogen. De ogen zijn namelijk de spiegels van de ziel. In deze portretten zie je dan ook wat de ziekte voor iedereen persoonlijk betekent. De één raakt er emotioneel door, de ander is trots dat de ziekte is overwonnen.
Soms zou je een litteken kunnen zien van een operatie die te maken heeft gehad met deze ziekte. Sommige mensen hebben een sieraad om, omdat deze een speciale betekenis heeft. Maar voor de rest zijn de schouders en de hals zonder opsmuk.

Inzamelen

Het idee achter Geef kanker een gezicht is om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Daarom komen alle portretten in een boek, waarvan de opbrengst rechtstreeks naar het KWF gaat. Het zijn stuk voor stuk bijzondere portretten van bijzondere mensen, en natuurlijk is er ook ruimte voor het levensverhaal dat iedereen heeft.

Ik wil de portretten exposeren. Als hart onder de riem voor de mensen die tegen deze ziekte vechten, en om de mensen die er niet meer zijn te eren en te herdenken. Binnenkort kun je hier ook de foto’s vinden van expositie die op 3 juni 2018 plaatsvond in het prachtige Boom en Bosch in Breukelen.

Bij deze portretten zitten helaas ook mensen die zijn overleden. Het was een eer om ze voor mijn lens te hebben gehad. Tijdens het fotograferen komen er veel emoties vrij en blijkt een foto als deze heel bijzonder. Voor mij als fotograaf, maar ook voor degene die op de foto gaat.

Meewerken? Koop een BOEK

Wil jij meewerken aan dit bijzondere project? Het gaat er nu om zoveel mogelijk boeken te verkopen. Dus Koop het boek voor €29,95 en steun daarmee het KWF. Deel het project Geef kanker een gezicht met je vrienden, familie  en kennissen.

In Actie Voor KWF Kankerbestrijding

Alle opbrengsten zullen naar het KWF gaan

Levensfoto Geef kanker een gezicht2