fbpx

LevensFoto

Ik maak de foto's wel!

Melissa en leukemie

Melissa

Omdat Melissa leukemie heeft, heeft ze zich opgegeven om mee te doen voor de serie: Geef kanker een Gezicht. (#geefkankereengezicht)
Melissa vertelde al meteen heel open over al haar aandoeningen, waaronder leukemie. Tijdens deze shoot zei ik dat ik het heel leuk zou vinden als we nog ens zouden afspreken. Om wat andere foto’s te maken. Ik vond dit frêle meisje zo mooi. Ook zag ik dat het even te druk was, met zon hele groep mensen om haar heen kon ze zich niet uiten.

Kanjerketting

LevensFoto - Geef kanker een gezicht - Melissa , Kanjerketting, fight cancer, kanker, leukemieGisteren hadden we dus een date. Ze had haar kanjerketting mee genomen en haar staart dat ze had afgeknipt vlak voordat ze het allemaal zou verliezen. Een kanjer ketting is een kralen ketting. Elke kraal is heeft een betekenis. De oranje staan voor een chemo behandeling , de ronde rode voor bloedprikken. Zo wordt de behandeling heel zichtbaar en tastbaar. Chronologisch kunnen kinderen hun verhaal vertellen. Maar ook laten zien dat beter worden een heel traject is!
De kanjerketting eigenlijk voor kinderen en zij was met haar 19 jaar te oud om m te krijgen. Maar er werd een uitzondering gemaakt. Ik had nog nooit een kanjer ketting vast gehouden. Elke kraal staat voor een behandeling die ze heeft ondergaan. Een chemokuur, een opname, medicijnen… De ketting was enorm.
Enorm lang en indrukwekkend.
Prachtig van kleur ook. Allerlei vrolijke kleuren. Elk stond voor een stukje pijn en een stukje lijden, een stukje om beter te worden.
 

Foto’s

LevensFoto - Geef kanker een gezicht - Melissa , Kanjerketting, fight cancer, kanker, leukemie
We hebben een aantal prachtige foto’s gemaakt en vooral heel veel gepraat. Ik was onder de indruk dat ze zo voor de camera durfde te staan.
Het resultaat is prachtig geworden. Ik zie een sterke meid die weet wat ze wil: verpleegkundige worden. Mensen helpen die leukemie hebben.
Een dame die zoveel positiviteit te geven heeft… Een bijzonder mens, ik ben heel trots dat ik haar op de foto heb mogen zetten.
LevensFoto - Geef kanker een gezicht - Melissa , Kanjerketting, fight cancer, kanker, leukemieLevensFoto - Geef kanker een gezicht - Melissa , Kanjerketting, fight cancer, kanker, leukemieLevensFoto - Geef kanker een gezicht - Melissa , Kanjerketting, fight cancer, kanker, leukemie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *