fbpx

LevensFoto

Ik maak de foto's wel!

zij geven kanker een gezicht

Kanjers

Ik mocht vorige week een hele delegatie uit Rotterdam in de studio fotograferen. Amber heeft leukemie en had een boel van haar vrienden opgetrommeld. Het zijn vrienden die ze tijdens haar ziekte heeft leren kennen. Amber is niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Ze kende vanuit het ziekenhuis een aantal jongens en meiden die leukemie hebben gehad en nog in behandeling zijn. Met veel overtuiging heeft ze iedereen enthousiast gemaakt voor mijn actie “geef kanker een gezicht” .
Daar waren ze dan: Celeste in de rolstoel, samen met haar vader, Tom de sportman, Casper ook een lekkere spierbundel, Amber en haar oma Tonnie allemaal uit Rotterdam en natuurlijk Melissa uit Hoorn. Sommigen van deze kanjers zijn nog onder behandeling, maar Casper en Tom Zijn ziekte vrij. Voor zover je dat kan zeggen. Tom gaat zelfs gaat binnenkort weer top-sporten (is dat een werkwoord 😉 ? )LevensFoto - Amber - Geef kanker een gezicht --21
Eerst maar een groepsfoto…
Wat een zooitje ongeregeld. Er werden ervaringen uitgewisseld, wie gebruikt er welk medicijn. Waar moet je vooral niet naar vragen en welk medicijn wel. Op deze manier kom je er achter dat er veel verschillen zijn tussen mensen. Iedereen is op zijn eigen manier ziek. En iedereen gaat er anders mee om. Maar de verbindende factor is wel dat het je leven zo beïnvloed.

Deze Kanjers mocht ik vorige week op de foto zetten.

Van de een op de andere dag ben ineens “ziek”. Het beheerst je leven. Soms zie je het niet aan de buitenkant. Zeker als je niet (meer) bestraald wordt, dan heb je haar op je hoofd. Het lijkt alsof je de normale jij bent.
Maar het doet veel met je, met de mensen om je heen. Die zijn ook een beetje ziek. Ziek van zorgen en verdriet. Ook als je beter bent, blijft de ervaring toch nog in jou.
LevensFoto - Amber - Geef kanker een gezicht --21 LevensFoto - Amber - Geef kanker een gezicht --21

Jong en oud

Alle leeftijden … Dat weet je wel, maar ik vind t zo fijn dat Amber en haar vrienden voor de camera willen staan. Zo kun je zien dat leeftijd geen rol speelt bij deze ziekte. Of je nu oma bent of net 16.

Kale koppies

Die kale koppies van Amber en Celeste… zo mooi! Ze kwamen erachter dat ze wel heel erg op elkaar lijken!
Voor een meisje of vrouw is het denk ik wel het allermoeilijkste om je haar te verliezen. Ik zou het in ieder gaval heel erg vinden. Misschien omdat ik denk dat ik niet zon mooi hoofd zou hebben als celeste en amber, want zeg nou zelf: deze meiden zien er prachtig uit!
LevensFoto - Amber - Geef kanker een gezicht --21

Liefde

Zo mooi wat er tijdens de fotoshoot gebeurd. Verhalen worden verteld, liefde geuit. Gelachen, maar soms ook een traan. Want dat hoort er ook bij. Sterk zijn is ook je verdriet delen, je liefde tonen…  Net als Joop zo van zijn dochter houdt en Tonnie die zelf ook ziek is, meer bezig is met haar kleindochter die leukemie heeft….
Vechten tegen kanker is liefde delen.
Amber krijgt binnenkort stamcellen van haar broertje. Die dat aan haar doneert. Wat een helden! Share the love!

LevensFoto - Amber - Geef kanker een gezicht --21Deel jij mee met jouw gezicht?

Geef je dan op en kom op de foto! Samen halen we geld op voor het KWF!
#tegenkanker #strijdtegenkanker #sharethelove #love #cancer #KWF #Leukemie #Liefde #geefkankereengezicht

Eén reactie op “zij geven kanker een gezicht”

  1. […] je de resultaten hier kan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *